Moxa

Moxa  is gemaakt van het kruid “bijvoet” ofwel “artemisa”. Wanneer het  kruid wordt  verbrand komt er warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam.

Al eeuwen wordt het kruid “bijvoet” gebruikt om warmte en energie op te wekken tijdens onder andere acupunctuur behandelingen. De ontstane warme wordt gebruikt om Chi op te wekken. De behandeling is sinds 1712 in Europa bekend geworden door de Duitse geleerde en reiziger Engelbert Kaempfer. Het verwarmen van dit kruid staat ook bekend als Moxibustie.

Door het kruid in de buurt van een acupunctuurpunt te verbranden is het mogelijk energie aan het lichaam toe te voegen en de lichaamsenergie op te warmen. Het is ook mogelijk het kruid op een naald te zetten of met een speciale moxa-lamp te werken.

Aanbevelingen voor het gebruik van deze behandeling

Deze behandeling is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen goed behandeld worden. Moxa is bijzonder effectief bij koude en vochtige weersomstandigheden.

Deze  behandeling wordt altijd afgenomen in combinatie met een acupunctuur behandeling.