Eczemen Acupunctuur en Chinese kruiden

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen die maar zeer ten dele wat met elkaar te maken hebben, en van vele vormen ervan is de oorzaak nog maar slecht bekend. De meeste, maar niet alle, eczemen jeukenmaar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem. Andere veelvoorkomende symptomen zijn: roodheid, schilfering. Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

Eczeem is een ziekte die wordt gekenmerkt door polymorfe laesies zoals papels, herpes, exsudatie en hypertrofie in de epidermis en oppervlakkige dermis, met terugkerende klinische manifestaties. De westerse geneeskunde is van mening dat deze ziekte een allergische chronische huidziekte is, die verband kan houden met de lichamelijke constitutie, infecties, mentale factoren, disfunctie van het spijsverteringsstelsel, endocriene en metabolische stoornissen. Klinisch is het verdeeld in acuut, subacuut en chronisch.

 

 

Acupunctuur en Chinese kruiden voor Eczemen

Eczeem behoort tot de categorie van ‘natte zweren’ in de traditionele Chinese geneeskunde en houdt vooral verband met het gevoel van reuma en hitte, voeding, lichamelijke constitutie, emotionele factoren en orgaanstoornissen. De ziekte bevindt zich in de huid. De fundamentele pathogenese is dat vocht en hitte met elkaar concurreren, waardoor droogte in wind verandert. Acupunctuur kan eczeem behandelen door middel van acupunctuur, aderlating en moxibustie. De behandeling moet gebaseerd zijn op syndroomdifferentiatie en het selecteren van geschikte behandelmethoden op basis van de specifieke aandoening. 1. Acupunctuurpunten: Acupunctuurbehandeling richt zich voornamelijk op het verdrijven van wind en het verlichten van jeuk (het verlichten van jeuk door het verwijderen van windkwaad dat het huidoppervlak binnendringt). Traditionele Chinese geneeskunde heeft ook een gezegde dat "het behandelen van wind eerst bloed behandelt", dus Yinlingquan-punt wordt vaak gebruikt. geselecteerd op wind. Het belangrijkste acupunt is Geshu. Als het vochtkwaad in de milt en maag stagneert, kan dit worden aangevuld door het Feishu-punt, Pishu-punt te gebruiken. Als eczeem op de anus en het scrotum optreedt, gebruik dan het Ququan-punt, het Chengshan-punt en het Changqiang-punt. 2. Prikken en aderlaten: U kunt acupunten zoals Quze Zusanli selecteren om te prikken en een kleine hoeveelheid bloed vrij te geven om het effect te bereiken dat warmte wordt afgevoerd, bloed wordt gekoeld, wind wordt verdreven en jeuk wordt verlicht. Als de huidlaesie hypertrofisch is, kunt u ook op het Ashi-punt op het lokale deel van de huid tikken om te bloeden, om het doel van het verdunnen van vocht en het verlichten van jeuk te bereiken. 3. Moxibustie: Omdat moxibustietherapie de neiging heeft om verwarmend en aanvullend te zijn, is het geschikt voor patiënten met een tekort en een koud karakter. Voor degenen bij wie het eczeemsyndroom te wijten is aan miltdeficiëntie en vochtophoping, kan moxibustie worden gebruikt op Zusanli Fenglong en andere acupunten Het mag niet worden gebruikt als de hitte buitensporig is. Bovenstaande operaties moeten worden behandeld onder begeleiding van een arts, en acupunctuur wordt over het algemeen gebruikt als aanvullende behandeling bij eczeem. Klinisch gezien is medicatie de hoofdbehandeling. Het wordt aanbevolen patiënten te behandelen op basis van syndroomdifferentiatie onder begeleiding van een arts. specialist.