Acupunctuur Utrecht - Hwa Xin Medical Center is dé acupunturist in Utrecht

Wilt u ervaren hoe echte traditionele acupunctuur wordt toegepast in Utrecht? Hwa Xin Cmc is bij uitstek de beste keuze! Niet voor niets vinden vele klanten dat Hwa Xin dé acupuncturist in Utrecht is.

Bent u op zoek naar een behandelcentrum voor acupunctuur in Utrecht? Dan is Hwa Xin Medical Center de beste keus! Acupunctuur bestaat al meer dan 2500 jaar en is werven in de Chinese Filosofie. Deze behandelmethode gaat al zover terug dat men reeds acupunctuur naalden heeft gevonden uit de bronstijd, en zelfs daarvoor. Deze waren uit bot en steen gemaakt.

De geschiedenis van acupunctuur

Acupunctuur werd rond 1683 bekend gemaakt door Willem ten Rhijne, die een aantal jaren op Dejima woonde. Daar vond hij een eeuwenoud handboek dat destijds gebruikt werd door Japanse acupuncturisten. Vervolgens heeft hij deze behandelmethode meegenomen naar het westen en is deze methode in het westen zeer populair geworden.

Meridianen

In de acupunctuur werken we met meridianen. Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie, bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. Deze energie noemen we “Qi” De qi, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd in gelijke mate te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen. In een situatie van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen. Door het zetten van naalden, het gebruik van moxa, cupping en Gua Sha kan een acupuncturist verstoringen beïnvloeden en harmoniseren.

Geïnteresseerd in Acupunctuur in Utrecht?

Geïnteresseerd in een acupunctuurbehandeling in Utrecht? Neem dan snel contact op met Hwa Xin Medical Center! Wij staan u graag te woord en plannen graag een behandeling voor u in!