Kosten van onze behandelingen en vergoeding acupunctuur

Acupunctuur behandelingen en overige behandelingen worden meestal deels of volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Om zeker te zijn van de mate waarin uw zorgverzekeraar een vergoeding acupunctuur uitkeert is het verstandig deze voortijdig te raadplegen. Een verwijsbrief van uw huisarts is meestal niet nodig. Bij contante of pinnen betaling in onze praktijk krijgt u een factuur mee waarmee u uw kosten kunt declareren.

Therapie├źn


Prijzen voor behandeling

Behandeling Tarief
Consult € 20
Chinese kruidentherapie € 45
Acupunctuur behandeling € 55
Chinese Tuina & Massage € 55Bij de consult voor de Chinese kruidentherapie betaalt u naast de consultkosten ook de kruiden die worden voorgeschreven door de therapeut. Voor allerhande verdere vragen of inlichtingen staan wij altijd tot uw beschikking.

De hogere kosten voor een eerste consult wordt hieronder bij het intake bezoek uitgelegd.

Intake bezoek

Bij de acupunctuur, Chinese kruidentherapie en Chinese Tuina therapie wordt er gekeken vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde naar de gehele mens. Voor een goed begrip en het stellen van de juiste diagnose wordt hierdoor bij een eerste consult veel gevraagd en informatie verzameld. Bij dit eerste consult staat de anamnese centraal. Dit betreffen vragen zoals of u het snel koud of warm heeft, of u hartkloppingen heeft, of u last heeft van transpiratie, voorkeuren voor smaken en kleur van ontlasting. Tevens wordt hierbij de tong en de pols beoordeeld door middel van respectievelijk observatie en voelen. Met een juiste beeld van het probleem of ongemak kan hierdoor beoordeeld worden welke acupunctuurpunten in aanmerking genomen moeten worden bij de behandeling. Al met al neemt zo’n eerste consult dan ook relatief meer tijd in beslag, varieren van 45 minuten tot een uur.

Aan hand van de anamnese komt er een Chinese diagnose uit waarmee een behandelplan opgesteld kan worden, met bijvoorbeeld een of meerdere van volgende behandelmogelijkheden:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Chinese kruidentherapie
  • Chinese Tuina-massage therapie
  • Moxa therapie
  • Cupping
  • Gua Sha therapie


Bij ‘Behandelingen’ worden deze behandelmethoden verder omschreven.